Hvad skal du kigge efter ved køb af en saftpresser?

Når du er på markedet efter en saftpresser, så er der flere ting du skal overveje, inden du køber den første saftpresser du ser.

Forskellige typer

For det første findes der flere forskellige slags saftpressere, som alle har hver deres betegnelse.

F.eks er der en citruspresser. En citruspresser er, som navnet siger, til citrusfrugter. Citrusfrugter er bl.a citroner, appelsiner og grapefrugter. En citruspresser for det meste ikke særlig stor og med enten en lille motor eller slet ingen motor.

Dernæst findes der den almindelige saftpresser, som også kan betegnes som en juicemaskine. En saftpresser er noget større end en citruspresser og motoren er også væsentligt større. De fungere ved hjælp af centrifugalkraft. En saftpresser kan presse stort set alle frugter, grundet den store motor. Mange kan også lide at presse grøntsager som f.eks gulerødder, og det kan en saftpresser også klare. Derimod vil den få problemer med bl.a kål og spinat, den store motor og centrifugalkraften ødelægger simpelthen grøntsagerne inden der kommer saft ud af dem.Saftpresser

En slow juicer kan klare alle de grøntsager som en almindelig saftpresser ikke kan klare, samtidig med at den også kan klare alle frugterne. Det går noget langsommere, da motoren er en del mindre, men det er også den lille motor og skånsomme behandling der gør at, den kan klare alle de grøntsager som en almindelig saftpresser ikke kan klare. Udover at den kan presse allegrøntsagerne, så giver den skånsomme behandling også flere vitaminer og enzymer i den færdige juice, end en saftpresser gør. Slow juicerne er forholdsvis nye på markedet, men de vinder hurtigt frem. En slow juicer er til dem som ikke stresser, og som nyder at få det hele ud af frugterne og grøntsagerne.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer saftpressere her http://madmaskiner.dk/saftpresser-juicepresser/

Når du nu er blevet så meget klogere om de forskellige typer saftpressere der findes, så er du også bedre i stand til at foretage det rette valg første gang, og dermed kan du slippe for at skulle fortryde dit køb.

Hvad er vigtigt for lige netop dig?

Nu har du måske fundet ud af hvilken type saftpresser der passer til dig, så er de næste spørgsmål – Hvad skal din saftpresser være i stand til og hvor meget vil du ofre på den?

De fleste vælger den almindelige saftpresser da den kan klare det meste og er hurtig samt effektiv. Her er det vigtigt at du kigger på påfyldningsrøret. Skal det gå hurtigt, så skal påfyldningsrøret været stort, på den måde kan du slippe for at skrælle frugterne og halvere dem inden du presser dem. Visse frugter vil det dog være bedst at skrælle først, som f.eks appelsiner da deres skal er meget bitter og kan ødelægge hele juicen. De gode saftpressere skræller selv frugterne og sortere affaldet fra juicen.

En anden ting der kan være vigtig at kigge på er rengøringen af maskinen. Ser det nemt ud? Kan løsdelene tåle opvaskemaskinen?
Nogle saftpresser har systemer som kan gøre rengøringen nemmere, f.eks har Philips et system de kalder easy clean, som virkelig gør det nemt at rengøre maskinen efter brug.